Overzicht van de spellen

Hondendenksport, samen puzzelen met jouw hond!

Wij verhuren bijna 100 verschillende puzzels van hout, plastic of stof voor honden om samen met hun baas bezig te zijn. Jouw hond wordt door het oplossen van de puzzel mentaal gestimuleerd. Een goede mix tussen fysieke beweging, mentale uitdaging en voldoende rust/slaap zorgt ervoor dat jouw hond in balans is en blijft.
Veel spellen zijn best prijzig om aan te schaffen en misschien weet je ook niet wat jouw hond fijn of leuk vindt. Ook het niveau van de spellen kan te laag of te hoog zijn. Even uitproberen gaat niet. Bij ons kun je zowel beginners puzzels als gevorderde puzzels huren.

Meerdere technieken

Je kan bij ons een spel te huren om te kijken of de puzzel aansluit bij de behoeftes van jouw hond. Er zijn meer dan 15 verschillende technieken die je jouw hond kan aanleren, denk aan duwen, optillen, schuiven, eruit trekken. Eerst leer je deze apart aan en dan kun je puzzels aanbieden met meerdere verschillende technieken. Door het stapsgewijs aan te leren, leer je jouw hond rustig te puzzelen en voorkom je frustratie.

Inspannend?

Puzzelen vraagt veel denkwerk van jouw hond. Wist je dat 10-15 minuten puzzelen gelijk staat aan ruim één uur wandelen met je hond. Puzzel ook niet langer met jouw hond, ook al vind hij het super leuk. Puzzelen is namelijk inspannend. Zorg dat er ook altijd een bak met water klaar staat.

Voor wie?

Iedere hond kan puzzelen leren, of het nou een pup is of een al wat oudere hond.
Ook na een operatie kan puzzelen een goede bijdrage leveren qua afleiding tijdens de revalidatie.

Niet iedere hond vind houten of plastic spellen leuk, daarom bieden wij ook puzzels van stof aan. Geschikt voor iedere hond, maar vooral voor de gevoelige honden. Of honden die het heerlijk vinden om lekker lang te snuffelen in en met zachte materialen.

Puzzelen doe je samen!

Laat je hond niet alleen als hij aan het puzzelen is. Door erbij te blijven kun je de hond begeleiden indien nodig en kun je de stappen aanpassen. Ook kun je voorkomen dat je hond de puzzel gaat slopen door frustratie.
Je kan de puzzel op tafel vullen of op de grond. Leer dan je hond te wachten tot het spel gevuld is en laat hem starten op jouw handgebaar of startwoord. Puzzel in stilte.
Zorg dat je hond voldoende ruimte heeft om zich vrij rondom het spel te bewegen. Wacht tot je hond klaar is met snuffelen, ook het controleren van de puzzel is onderdeel van puzzelen.
Geef een duidelijke klaar aan je hond als je wilt stoppen en geef voordat je het spel van de grond pakt je hond een voertje. Handen geven namelijk eerst en nemen dan.

Vermoeidheidsignalen

Als je hond het te moeilijk vindt kan je hond slopen of stoppen met puzzelen.

Kijk ook goed naar vermoeidheidssignalen; wegkijken, weglopen, voertjes laten liggen, rode ogen zijn allemaal tekenen van vermoeidheid. Stop dan met puzzelen.